måndag 22 juni 2009

Målning och åter målning

Så här fint är det nu på altandelen på baksidan av huset!











Här kommer även en närbild på färgen, det var tidigare en läsare som efterfrågade nyansen. Detta är målat två gånger. Kortet taget i dagsljus, inte direkt sol, utan blixt.

söndag 21 juni 2009

Grävmaskinen del 2 av 2 + mera grus

Dom gör så rysligt fint på tomten.. lite inspirerade av Svenne Rubins (dock inte min favorit) låt. Idag är det klart! Det är platt, för kommande matjord och slänten är färdig. Vid den stora stenen, som vi "hittade" idag, ska vi bygga en trapp ner till andra platån. Nere där funderar vi nu vad vi ska plantera. En sak som är bestämd är att det blir en "Snöbollsbuske". Några fler förslag på fina buskar (helst blommande)?











Patrik och Ano har, medans Tore lekt med grävskopan, skottat grus. Det kommer ligga grus runtom huset, förutom grusgångarna som vi tidigare visat på framsidan ska det även vara en som leder till garagedörren. Bredvid uppfarten in i garaget blir det även en extra bilplats, den också täckt med grus. För närvarande, för vår extra bil och givetvis i framtiden för besökare :)











Det har varit hyffsat målarväder idag, så baksidan vid altanen är i stort sett färdig. I morgon ska Susanne måla fönsterfoder en sista gång, sedan kommer det kort på det också!

torsdag 18 juni 2009

Grävmaskinen del 1 av 2

Det är nog Benjamins favoritvecka den här veckan. Först lastbilen med grus och idag en stor grävmaskin som har möblerat om på tomten! Det blir jättefint.. kanske det finns hopp om en gräsmatta den här sommaren :)

Bilder före..












.. under dagen..











.. och till sist, så här ser det ut efter dag 1

onsdag 17 juni 2009

Grus i ett stort lass

Igår kom det en lastbil hem till oss, till Benjamins förtjustning, lastad med grus. Nu har vi en stor grushög på uppfarten. Gårdagen spenderades således med att skotta ut delar av det, på den grovplanerade framsidan. Resten ska ligga närmast runt husgrunden, så vi har lite jobb kvar som ni kan se.











Där tegelpannorna står ska det läggas plattor. Vi har tänkt oss cykelställ där i framtiden. Kvadraten på bilden till höger som är kvar vid postlådan ska det sås gräs på.

söndag 7 juni 2009

Altanen färdig (för i år)

Idag har vi byggt färdigt altanen för i år. Väldigt fint blev det, vi är jättenöjda. Ett stort tack till Ano, Henrik och Magnus för hjälpen!

Bilder från dagen:











.. och på slutresultatet:

lördag 6 juni 2009

Husmålning

Ett annat projekt som pågår är målning av huset. Färgen vi valt heter "Rostad Mandel" (kommer från Flügger).

Här kommer två "före bilder"











Hela huset ska målas två gånger, pust, men fint blir det! Bilder på slutresultatet kommer så småningom!

Ano (våran egen byggledare) har även påbörjat utgrävningen för gångar i trädgården, som sedan ska fyllas med grus.

Altanbygge på baksidan

Nu var det ett tag sen det hände något här på bloggen. Hemma hos oss är det som vanligt något småpyssel på gång. Dörrarna som blev förstörda under sista inbrottet är utbytta. Fönsterkarmarna på utsidan av bastufönstret målade vita och garaget är täckt av spån + gips överallt förutom i taket. Inne i garaget ska vi också resa upp väggar, som från början (på planritningen) var tänkt som en vägg, men nu ska bli ett rum med separat dörr som går att låsa. Där inne tänkte vi förvara sådant som barnen inte ska komma åt (tex. lacknafta, spolarvätska, färg) och även bygger vi in elcentral, fjärrvärmecentralen, centraldammsugaren och golvvärmefördelaren så vi slipper se allt det varje gång!

Den här helgen har vi börjat på altanbygget på baksidan. Denna sommar ska vi bygga altan ut till husknuten, för att sedan nästa sommar glasa in denna del och fortsätta bygga utåt på gården.

Bilder innan:











.. och bilder under bygget, stommen klar (med hjälp av proffset)











I morgon kommer bilder på slutresultatet!